فولاد ۱٫۷۱۴۹ همچون فولاد ۱٫۵۹۲۰، یکی از اعضای خانواده فولادهای سمانتاسیون است. خواص مکانیکی این فولاد مانند مقاومت بالا در برابر سایش و خوردگی دارد. فولاد ۱٫۷۱۴۹ در ساخت قطعات ماشینآلات سنگین، ساخت شفت، ساخت محورها و دندهها مورد استفاده قرار می گیرد. این محصول سمانته به دلیل قابلیت ماشینکاری خوب، در صنایع خودروسازی و صنایع هوافضا نیز محبوب می باشد.
فولاد ۱٫۷۱۴۹ چقرمگی و سختیپذیری سطحی متوسط رو به خوبی دارد. برای ساخت و تولید قطعاتی که به استحکام و مقاومت در برابر سایش نیاز دارند، این محصول مورد توجه است. در شرایط کاری دشوار و تحت بارهای مکانیکی بالا، به سبب چقرمگی خوب عملکرد مطلوبی دارد.
ویژگی سختیپذیری سطحی متوسط، سبب میشود که سطح این فولاد بعد از عملیات حرارتی، به سختی مناسب وخوبی برسد. سختیپذیری سطحی متوسط یعنی لایهی خارجی فولاد سخت می شود اما قسمت داخلی آن چقرمه باقی میماند. این ویژگی توانایی تحمل ضربات و بارهای سنگین را حاصل می کند.
مقاومت بالا در برابر سایش، خوردگی و قابلیت سختکاری و تمپرینگ عالی به افزایش مقاومت به خستگی کمک میکنند. همچنین طول عمر قطعات را افزایش میدهند. فولاد ۱٫۷۱۴۹ به راحتی تحت ماشینکاری قرار میگیرد و میتواند به دقت بالا و سطح نهایی مطلوب دست یابد.
- مقاومت در برابر سایش
- چقرمگی خوب
- سختیپذیری مناسب
- استحکام عالی
- مقاومت در برابر خوردگی
- کربن ۰٫۱۷ تا ۰٫۲۲ %
- سیلسیم ۰٫۴ %
- منگنز ۱٫۱ تا ۱٫۴ %
- کروم ۱ تا ۱٫۳ %
- فسفر ۰٫۰۳۵ %
- گوگرد ۰٫۰۳۵ %
- ساخت قطعات تحت تنش متوسط
- ساخت چرخ دنده های کوچک
- ساخت میل بادامک
- ساخت پین های ثابت و گردان
- ساخت مفصل گاردان
آهنگری؛ فولاد ۱٫۷۱۴۹ در دمای بین ۸۵۰ الی ۱۱۵۰ درجه آهنگری میشود. فولاد در این دما به حالت پلاستیک در می آید و قابلیت شکلدهی به قطعات گوناگون را می یابد.
آنیل کردن؛ این فولاد در دمای بین ۶۵۰ الی ۷۰۰ درجه آنیل می شود. به منظور کاهش تنشهای داخلی و افزایش انعطافپذیری آنیل کاری انجام می شود. آنیلینگ، ساختار فولاد و خواص مکانیکی آن را بهبود می بخشد.
سخت کاری؛ سخت کاری چند مرحله حرارتی دارد که هر کدام در دماهای معینی صورت می پذیرد.
- سختکاری اولیه در دمای ۸۸۰ الی ۹۸۰ درجه است که سبب تشکیل مارتنزیت در ساختار فولاد میشود.
- خنکسازی تا دمای ۶۵۰ الی ۶۸۰ درجه است و به منظور تثبیت ساختار مارتنزیتی انجام می گیرد.
- حرارتدهی مجدد است که در دمای ۸۶۰ الی ۹۰۰ درجه صورت می گیرد. دلیل این کار بهتر کردن سختی و استحکام فولاد است.
- حرارت دهی نهایی در دمای ۷۸۰ الی ۸۲۰ درجه برای کامل شدن سخت کاری و بهتر کردن ویژگی های مکانیکی می باشد.
کوئنچ کردن؛ پس از سخت کاری کوئنچ انجام می گیرد. این مرحله شامل خنک سازی سریع و جلوگیری کردن از تشکیل فازهای دیگر است. کوئنچ در محیط های مختلفی مثل روغن، آب و حمام نمک انجام میشود.
روغن برای کم کردن تنشهای حرارتی و ترک نخوردن. آب برای با سرعت سرد کردن و افزایش سختی. حمام نمک به منظور کنترل دقیق دما و یکنواخت کردن خنکسازی.