میلگرد هارد کروم
گرد هارد کروم از جمله محصولات فولادی می باشد که در ساختار خود حاوی کروم است. زنگ نزدن و مقاومت بالا در برابر آسیب و فشار و رطوبت از خصوصیات عنصر کروم است و در مکان ها و شرایط مرطوب، استفاده از این عنصر اولویت دارد. فلز کروم به رنگ خاکستری در طبیعت موجود است و رنگ آن به آسانی تغییر نمی کند.
ایجاد یک لایه پوشش سخت از جنس کروم بر روی اجسام رسانا همچون فلزی برای جلوگیری از سایش، بالابردن مقاومت سطح قطعات و کاربردهای صنعتی را به روش الکترولیز، هارد کروم می گویند. میلگرد هارد کروم به دلیل سختی زیاد برای جوش کاری و جاهایی که نیاز است فلزها جوش بخورند قابل استفاده نیست.
کاربرد گرد هارد کروم
معمولاً عمر قطعات و وسایلی که با پوشش کروم هارد یا سخت محافظت می شوند؛ ۵ تا ۱۰ برابر بیشتر از قطعات مشابه است. در بسیاری از صنایع ای که با مواد شیمیایی نظیر صنایع غذایی، صنایع دارویی و بهداشتی، صنایع رنگسازی و … سروکار دارند؛ کروم سخت مورد استفاده فراوان قرار دارد. عنصر کروم مقاومت بسیار خوبی در مقابل مواد اکسید کننده و احیاء کننده ایجاد می کند. لازم است حتماً قطعات مختلف ماشین های پلاستیک که تحت برخورد با مواد و پلاستیک مذاب هستند، پوشش کروم سخت دارا باشند. کروم هارد اثرات ناشی از افزایش درجه حرارت را می تواند به آسانی تحمل کند.
میله هارد کروم اینداکشن
میله هارد کروم اینداکشن را در بازار با نام هارد کروم القایی نیز می شناسند، که به روش اینداکشن یا القایی تحت عملیات حرارتی قرار می گیرد. سخت کردن به روش القایی فرایندی است که در سطح فلزات رسانا سختی ایجاد می کند.
با قرار دادن سریع فلز تحت یک میدان مغناطیسی بزرگ سخت کاری القایی صورت می گیرد. این میدان مغناطیسی، جریان الکتریکی موقتی ایجاد میکند که سبب گرم شدن فلز می گردد؛ اما حرارت به عمق کمی نفوذ میکند. پس از آن و بلافاصله فلز در مخزن خنک میشود. حرارت دادن و خنک کردن ناگهانی منجر به ایجاد کریستال در لایههای بیرونی میشود، ولی هسته و مرکز آن را تحت تأثیر قرار نمی دهد تا خواص اولیه خود را حفظ کند. این دوگانگی، ویژگی اساسی برای سخت کاری القایی به حساب می آید.
عملیات حرارتی القایی سختی سطح میله های آبکاری شده با کروم را افزایش می دهد که معمولاً عدد آن ما بین ۵۵ الی ۶۰ راکول قرار می گیرد.
در ادامه بخوانید؛ فولاد قالب پلاستیک ۱٫۲۳۱۲
مزیت های میله هارد کروم اینداکشن
از جمله مزایای هارد کروم ایندکشن یا القایی به موارد زیر می توان اشاره نمود؛
- مقاومت مقابل سایش و خوردگی
- میل راهنماهایی که به مقاومت سایشی بالایی نیاز دارند
- جک هیدورلیک دستگاههای معدنی
- جک هیدرولیک دستگاهای حفاری
- جک هیدرولیک دستگاه پمپ بتن
- میزان عمق نفوذ سختی متناسب با قطر
- مقاومت بالا در خم شدن
- جکهای هیدرولیکی که در برابر نفوذ آلودگی و ذرات خارجی سخت قرار دارند
- جکهای هیدرولیکی که در برابر اثابت جسم خارجی به سطح شفت جک قرار دارند
- جک هیدرولیک صنایع ذوب و فلزات