لوله سیلندری محصولی است از جنس فولاد، که در بیشتر صنایع از جمله صنعت ساخت ماشین سنگین و آسانسور مورد استفاده قرار می گیرد. لوله سیلندری در بسیاری از کشورها از جمله ترکیه، چین و ایران تولید میشود. انواع آن دو نوع است، لوله سیلندری پشت سنگ خورده و لوله سیلندری داخل سنگ خورده. جنس لوله های سیلندری از نوع کروم و فولاد است که هر دو از کیفیت مطلوبی برخوردار هستند. کروم مقاومت بسیار خوبی در برابر فشار و شکستی داشته؛ و نیز خاصیت ضد زنگی برای فلزات ایجاد می کند.
لوله سیلندری ضخامت بالا هستند و از مهمترین ویژگی این لولهها به تحمل فشار بالای آنها میتوان اشاره نمود. از دیگر ویژگیهای این لولهها وجود سطح داخلی براق و صیقلی داده شده و نیز مقاومت در برابر هرگونه نشت میباشد. به لولههای سیلندری، اغلب لوله ی بدون درز نیز گفته میشود. این لوله ها نوعی لوله مستطیلی، مربعی یا مدور میباشند که اطراف آن ها هیچ نوع درزی یا سوراخی وجود ندارد.
گرد CK45 یا فولاد ۱٫۱۱۹۱
گرد CK45 از گروه فولادهای آلیاژی عملیات حرارتی است که در استاندارد انجمن مهندسان خودرو (SAE) به نام ۱۰۴۵ و در استاندارد DIN آلمان به ۱٫۱۱۹۱ شناخته شده می باشد.
وزن و استحکام خمشی لوله سیلندری
لوله سیلندری در قیاس با یک فولاد جامد، وزن کمتری دارد، در حالی که استحکام خمشی و چرخشی آنها یکسان است. در نتیجه از نظر اقتصادی نیز لوله سیلندری مقرون به صرفهتر می باشد. لوله سیلندری از فولاد بدون درز به دو روش کشش سرد و کشش گرم انجام میگیرد تا مقاومت آن تضمین شود.
تولید لوله سیلندری
با استفاده از شمشهای فولادی توسط یکی از روش ها یا تکنیک های نورد گرم یا نورد سرد تولید این لوله انجام میشود. ضخامت دیواره لولههایی که با روش نورد گرم حاصل میشوند حدود ۲٫۵ الی ۷۵ میل و قطر بیرونی آنها بیش از ۳۲ میل می باشد. ضخامت دیواره لولههای سیلندری تولیدشده با نورد سرد حدود ۰٫۲۵ میل و قطر بیرونی آن حدوداً ۶ میل است. یکی از مزایای روش کشش سرد یا همان نورد سرد دقت ابعادی بالاست. اگر دقت ابعادی لوله برای شما اهمیت دارد، بهتر است به سراغ محصولات تولیدشده با تکنیک یا فرآیند نورد سرد بروید.