فولاد ۱٫۲۷۱۴ در خانواده فولادهای ابزاری گرمکار قرار دارد. فولاد گرمکار ۱٫۲۷۱۴ به نامهای فولاد w500 و فولاد L6 و فولاد ۵۶NiCrMoV7 نیز در صنعت شناخته شده میباشد. این فولاد به دلیل وجود عنصر نیکل دارای چقرمگی بسیار خوبی است و به همین خاطر در بعضی موارد به صورت سردکار نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
فولاد ۱٫۲۷۱۴ یکی از گریدهای فولادهای پر آلیاژ بوده که در دسته محصولات فولادی تولید شده به روش نورد گرم قرار داده می شود. این محصول فرم بهبود یافته و بهتر شده فولاد ۱٫۲۷۱۳ برای عملکرد بهتر در ساخت قالب است. از خصوصیات این دسته از فولادها میتوان یه مقاومت به سایش خوب اشاره کرد.
فولاد ۱٫۲۷۱۴ امروزه به عنوان یکی از مواد اولیه خوب و مناسب برای ساخت و تولید ابزارآلات فولادی در نظر گرفته شود. مقاومت بالای این محصول آلیاژی در برابر تغییرات حرارتی و مناسب بودن استحکام، همچنین سختی خوب و قابلیت خنک شدن در آب، سبب می شود تا این فولاد مورد توجه تولیدکنندگان باشد. یکی از مواردی که باعث شده، تولیدکنندگان توجه زیادی به فولاد ۱٫۲۷۱۴ داشته باشند، مقاومت بالا در برابر ترک خوردگی ریز سطحی می باشد. این فولاد همچنین دارای قابلیت ماشینکاری بسیار خوب، قابلیت مقاومت سایشی مطلوب، چقرمگی و سختیپذیری مناسب و اعوجاج رو به پایین می باشد.
- قابلیت چقرمگی خوب
- قابلیت سختیپذیری متوسط
- اعوجاج رو به پایین
- ماشینکاری خوب
- مقاومت سایشی خوب
- نیکل ۱٫۵ تا ۱٫۸ %
- کربن ۰٫۵ تا ۰٫۶ %
- سیلسیم ۰٫۴ تا ۱٫۰ %
- منگنز ۰٫۶ تا ۰٫۹ %
- مولیبدن ۰٫۳۵ تا ۰٫۵۵ %
- کروم ۰٫۸ تا ۱٫۲ %
- وانادیوم ۰٫۰۵ تا ۰٫۱۵ %
- فسفر ۰٫۰۳ %
- گوگرد ۰٫۰۲ %
- ساخت قالب های اکستروژن میله و لوله
- تولید و ساخت قالب های سکه زنی و قالب های پلاستیک
- ساخت قالب های فشاری که تحت تنش های بالای مکانیکی و حرارتی قرار دارند
- خالی کردن و تشکیل قالب ها
- ساخت قطعات کلاچ و یاطاقان
- ساخت و تولید غلتک
- ساخت و تولید پین های کلاچ و تیغه های برشی
آنیل کاری: فولاد ۱٫۲۷۱۴ تا دمای ۶۵۰ الی ۷۰۰ درجه حرارت داده می شود. سپس به آهستگی در کوره خنک شده و این فرایند میزان سختی ۲۴۸ برینل را ایجاد می کند.
سخت کاری در روغن: سخت سازی در دمای ۸۳۰ تا ۸۷۰ درجه انجام می گیرد. بعد از آن در روغن خنک شده که سختی پس از این فرایند به ۵۸ راکول سی می رسد.
سخت کاری در هوا: سخت سازی در دمای ۸۳۰ تا ۹۰۰ درجه انجام شده و سپس در هوا خنک می گردد. پس از این فرایند سختی به ۵۶ راکول سی می رسد.