فولاد فنر ۱٫۷۱۷۶
فولاد های فنر دارای ویژگی و خاصیت استحکام کششی و ارتجاعی خوبی می باشند. ویژگی اصلی فولاد های فنر ذخیره کردن انرژی مکانیکی درون خود و ارتجاعی بودن آن ها است؛ با قرار گرفتن در شرایط تحت فشار و یا کشیده شدن می توانند نیرویی در جهت مخالف ایجاد کرده و به حالت اولیه باز گردند. به همین خاطر فولاد های فنر کاربرد های فراوانی در صنایع گوناگون می توانند دارا باشند.
فولاد فنر ۱٫۷۱۷۶ محصولی است که شکل پذیری مناسب، تنش پذیری عالی، خاصیت الاستیسیته خوب و مقاومت در برابر سایش و خوردگی مطلوبی دارد. این فولاد برای ساخت فنر های پیچشی، فنر های لایه ای تخت و فنر های استوانه ای در صنعت خودرو سازی مورد استفاده قرار می گیرد.
ترکیبات فولاد ۱٫۷۱۷۶
فولاد فنر ۱٫۷۱۷۶ از ترکیباتی شامل عنصر کربن، عنصر منگنز، عنصر کروم، عنصر سیلیسیوم و عناصر فسفر، گوگرد و وانادیم بوجود می آید. در این ترکیب عنصر های منگنز و کروم با مقدار ۰٫۷ تا ۱ درصد بیشترین و عنصر های فسفر و گوگرد با مقدار ۰٫۰۲۵ درصد کمترین میزان را بین عناصر دارا هستند.
عنصر کروم سبب افزایش استحکام کششی شده و عنصر وانادیوم باعث افزایش تنش پذیری در ابعاد بالا می شود. همچنین عنصر تیتانیوم، مقاومت به مواد و محیط های خورنده را افزایش می دهد. عنصر منگنز نیز سبب افزایش استحکام کششی بالا در شرایط عملیات حرارتی شده و عناصر سیلیسیم و منگنز باعث افزایش استحکام کششی می گردند.
سخت شدن فولاد فنر ۱٫۷۱۷۶
یکی از بخش های اصلی که برای بوجود آوردن استحکام تسلیم بالای مواد، فرآیند سخت شدن فنر می باشد. این فرآیند می تواند از طریق عملیات حرارتی یا سخت کاری صورت پذیرد. این بخش شامل چکش کاری نورد کشیدن یا سایر ابزارهای فیزیکی بوده که برای افزایش سختی فولاد فنر مورد استفاده داده می شود. سخت شدن از طریق عملیات حرارتی با حرارت دادن و گرم کردن فولاد و سپس سرد کردن آن و پایین آوردن حرارت برای رسیدن به دمای اتاق به حاصل می شود. برای اطمینان از شکننده نبودن فنر و نیز جلوگیری یا کاهش تنش های داخلی، بعد از عملیات حرارتی فولاد تمپر می گردد. فولاد فنری تحت عملیات حرارتی برای محصولاتی نظیر تیغه اره، چاقو و فنرهای تخت استفاده می گردد. فرآیند سخت کاری با رول کردن فلز به منظور کاهش ضخامت آن انجام می شود. این فرآیند استحکام کششی را افزایش داده و ورق های فولادی فنری، میله ها و نوار ها را تولید می نماید.
در ادامه بخوانید؛ فولاد ۱٫۳۵۰۵ – فولاد ۱۰۰cr6